Eenmalige en exclusieve hommage aan Zjef Vanuytsel

20/03/2023

Eenmalige en exclusieve hommage aan Zjef Vanuytsel

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Na Fir Bolg dit jaar een speciale hommage zal brengen aan de legendarische Vlaamse zanger en songwriter Zjef Vanuytsel. Op zondag 9 juli zal dit eerbetoon plaatsvinden op ons festivalterrein. Zjef was een iconische figuur in de Vlaamse muziekwereld en was bekend om zijn prachtige teksten, betoverende melodieën en warme stem. Hij was geen kleinkunstenaar maar een chansonnier. Liedjes als "De Zotte Morgen", "Houten Kop" en "tussen Antwerpen en Rotterdam" zijn klassiekers geworden en hebben tot op de dag van vandaag een grote invloed op muzikanten en de talrijke fans in Vlaanderen en daarbuiten. Zijn chansons zijn intense werkstukken, waarbij elk woord wel overwogen is, en tekst en muziek één geheel vormen. Tijdens deze hommage zullen we genieten van live uitvoeringen van zijn grootste hits maar ook van minder bekende pareltjes. De originele band van Zjef begeleiden een keuze van Vlaamse artiesten, die Zjef een warm hart toedragen.We zullen ook enkele van Zjef's meest memorabele momenten en prestaties herdenken, evenals persoonlijke anekdotes en verhalen van mensen die met hem samenwerkten. Deze ode past perfect binnen de sfeer Na Fir Bolg, waar we jaarlijks de beste folk, roots en wereldmuziek presenteren. We willen graag een unieke ervaring bieden waarbij we de geschiedenis van de Vlaamse muziek en cultuur samenbrengen met onze eigen traditionele muziek.Of u nu een fan bent sinds zijn eerste LP, of hem pas later ontdekt heeft, u bent van harte uitgenodigd voor dit uniek eerbetoon. We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op deze speciale dag om Zjef Vanuytsel te eren en te vieren. Met: Jan De Wilde Jan De Smet Micheline van Hautem Andrea Croonenberghs Stoomboot Raymond van het Groenewoud Stefan Dixon Klaas Delrue Piet van den Heuvel Band: Alain Van Zeveren, keyboards en muzikale leiding Rik Aerts, gitaren Jan Husens, bas Jan Cuyvers, drums

Andere artikels

Bedankt - Na Fir Bolg 2024: 5-6-7 juli!

15/07/2023

Bedankt - Na Fir Bolg 2024: 5-6-7 juli!

Ondertussen betreden de vaste bewoners terug de weide en vertrekken de laatste internationale vrijwilligers. Ook wij als organisatie hebben al wat slaap ingehaald en kijken met dankbaarheid terug naar de 28e editie van Na Fir Bolg. Bedankt aan alle bezoekers, artiesten, medewerkers en iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. Speciale dank om zowel de festivalweide en de camping dit jaar nog properder dan ooit tevoren te houden! Bedankt en tot volgend jaar op 5-6-7 juli 2024!

Vrijwilligers gezocht

28/12/2022

Vrijwilligers gezocht

Zoals elk jaar, zijn we ook dit jaar weer op zoek naar een aantal verenigingen die een cent willen bijverdienen om hun clubkas te spijzen. Tappers, koks, campingmedewerkers... We hebben het allemaal nodig om een leuk festival op te bouwen. Wil je als vrijwilliger meewerken, of als vereniging een centje bijverdienen, mail dan naar info@nafirbolg.be.